mandag den 8. juni 2009

Chokoladeguf

Endelig er jeg mest til guf helt uden tilsat sukker, og i disse chokoladeguf er der sukker fra den mørke chokolade. Hvis du bruger chokolade med min. 70% kakao indhold er det ok for de fleste at indtage lidt sukker ad den vej, og hvis du bruger denne opskrift får du samtidig nogle sunde kerner.

Det er rigtig nemt, smelte, smelte, røre, røre, sætte toppe, på køl mindst ½ time og så nyde...

Chokoladeguf

100 g mørk chokolade (min. 70%)
1 stor håndfuld rosiner
1 stor håndfuld solsikkekerner
1 stor håndfuld græskarkerner
2 store håndfulde cornflakes (jeg bruger Urtekrams C-flakes, de er uden sukker)
2 store håndfulde kokosflager (kokosmel kan også bruges)

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Bland samtidig, i en anden skål, de resterende ingredienser.
Når chokoladen er smeltet hældes den over frøblandingen. Rør godt rundt så alt bliver dækket med chokolade. Tag et fad der kan være i dit køleskab og dæk det med bagepapir. Sæt små toppe med blandingen på papiret. Stil guftoppene i køleskabet mindst ½ time og de er klar til at blive spist.

P.s. Andre frø, nødder og kerner kan også bruges.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar